Museum Joure
0513-412283stuur een e-mailbezoek de website
Vestigingsadres
Museumstraat 2
8501CD Joure
Bedrijfsinformatie
Op de plaats waar Douwe Egberts in de 19e eeuw zijn koffie brandde en Keverling zijn koper goot, is nu Museum Joure gevestigd, In tien gebouwen op het museumcomplex is de ambachtelijke bedrijvigheid en historie van Douwe Egberts te ontdekken.

Daarnaast zijn ambachten geëxposeerd die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Joure. Zoals een klokkenmakerij met een collectie Friese klokken, kopergieterij, koperslagerij, zilversmederij, koffiebranderij en drukkerij die beheerd wordt door Stichting Fries Grafisch Museum. Tevens zijn er enkele producten van de Jouster meubelindustrie tentoongesteld. 

Het museum onderzoekt de historie (Historisch Werkverband Skarsterlân) maar organiseert ook hedendaagse exposities en exploiteert de museumwinkel 'De Witte Os' in de Midstraat. In deze geheel in oude stijl ingerichte kruidenierswinkel kunt u artikelen kopen uit grootmoeders tijd.

In het Koffie- en Theehuis, Pand 99, kan een heerlijk kopje Douwe Egberts koffie gedronken worden in de voormalige tuinkamer met aangebouwde serre.