Tommy Rockopera

Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 viir get eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn fries en in deze tijd geplaatst.

De stichting Spegel, welke bestaat uit drie ondernemers (allemaal lid van de OVS), te weten Rudolf Valkema, Rieneke de Haan en Anno Terpstra hebben het uitgevoerd, waarbij Rudolf de aanstichter is geweest.

We waren er de 13e al vroeg in de avond of beter laat in de middag. Zo om een uur of zes was de ontvangst met koffie etc.

Rudolf heette ons welkom en gaf een eerste uitleg (met beelden) hoe het was ontstaan aan ons. We waren er met ruim 120 leden en hoorden zijn enthousiaste verhaal aan. Daarna gingen we naar het theater om verdere uitleg te krijgen van Rieneke de Haan, welke ons ook in woord en beeld verder de ontwikkelingen vertelde, zo deze na het idee waren vorm gegeven. Wat komt er zoal kijken bij een productie als deze. We weten het nu: veel, heel veel.
Daarna gingen we nog voor de voorstelling weer terug om nog wat te eten en wat te praten, waarna het echte spektakel dan kon beginnen. Voor de ouderen onder ons, waren het bekende deuntjes, maar dan nu op zijn fries. De flipperkast (pinball) was uiteraard prominent aanwezig.

Met lekker weer hebben we ruim twee uur mogen genieten van het optreden. Daarna hebben we nog wat nagedronken en nagesproken. Het was prachtig.