Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

We waren in de midstraat bij Terra 1888, zoals de nieuwe naam is geworden met als ondertitel Gewoon voor Mannen, Na binnenkomst kregen we een bakje koffie en nog wel van Doppio Espresso Joure, welke in samenwerking met Jilke Kooijker van Terra 1888 dit regelde.

Het liep al snel redelijk vol. Een dikke honderd leden en genodigden van de OVS kwamen op de uitnodiging af. Jilke Kooijker (eigenaar van Terra 1888) vertelde ons enthousiast, na een introductie van onze voorzitter Jan Bijlholt, over het waarom van de nieuwe naam en gaf uitleg bij de subtitel. Jilke mag dan nog redelijk jong zijn. De zaak is oud. Opgericht in 1888 en nog steeds gewoon voor mannen. Nou zo gewoon is dat dus helemaal niet. De winkel krijgt regelmatig een andere look, zoals nu ook weer, maar ook andere zaken als een gekoeld biertje, een oldtimer in de hoek of een biljartbal tikken. Op zijn tijd kan het ook allemaal bij Terra 1888, want, nou ja eerlijk? De meeste mannen vinden winkelen niet geweldig. Toch?

Jilke, partner Ali Da en medewerkers spelen daar op in door gewoon om te gaan met die mannen. Al weer dat gewoon.. We pasten met zijn allen prima in de winkel, al zal je voor het echte kopen wel iets minder drukte willen. Na Jilke kwam er nog een kleine toespraak van Gert van der Wiel, als voorzitter van de WIH, de winkeliersvereniging. Mag Jilke een bruisende winkel hebben: Met een bruisende flecke wordt dat pas echt leuk. Daar zet de WIH zich voor in en krijgt nu extra hulp. De BIZ is er in tweede instantie toch door. Er komt geld voor leuke dingen. Joure moet levendig blijven en zo kan dat ook.

We kregen zoals altijd goed te eten en te drinken. Marco's eetcafé en catering had dat deel perfect voor elkaar.

We hadden nog een kleine verloting ook. In de winkel was achterin prominent een tijdelijke stellage geplaatst waarin je van jezelf een 3D poppetje kon laten maken. Juist weer een idee om mensen in de winkel te halen. Wat anders en voor mannen gewoon wel aantrekkelijk (vanwege de techniek uiteraard). Het werd al later en later en gezellig ook en toen waren de fusten plotseling gewoon leeg. Een mooi moment om te stoppen. Een geslaagde avond was het.