Smuk Oerke in Langweer met BBQ

Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

De inloop begon wat vroeger dan we de laatste tijd doen. Daar had niet een ieder op gerekend. Toch waren er al knap veel leden om een uur of zes toen eerst onze voorzitter en daarna Marco van Oostenbrugge namens de OVL de aanwezigen welkom heette.

Na de opening kregen we uitleg van Cor van Doorn, hoe nu dan eindelijk de plannen rondom het oude hotel de Wielen in een stroomversnelling zijn gekomen en er dit jaar nog een aanvang wordt gemaakt met de bouw van het appartementencomplex wat Het Baken is gedoopt. Op de begane grond komt aanvullend een Grand Café, waar Johannes Rinsma de scepter gaat zwaaien. De ontwikkelingen rondom toerisme en recreatie werd ons uitgelegd door Bart Hakbijl. Er was wat een daling in onze gemeente en de buurgemeente. Onze gemeente en de gemeente Sud West Fryslan hebben de handen ineen geslagen in de vorm van de Stichting Regiomarketing Zuid West Friesland, die nadrukkelijk onze regio op de kaart gaat zetten.

Na de toespraken kon het leuke deel beginnen. De Twirre had twee boten voor liggen. Bauke Jonkman voer zelf in de grote sloep en gaf uitleg wat er allemaal zo op de Langweerder Wielen gebeurd is en nog bezig is.

De barbeque was wat anders geregeld dan anders omdat er veel mensen zouden komen. Jammer dat niet een ieder kwam. We hadden er op gerekend en zelfs al tegen leden gezegd dat het vol was en dan komen er een groot aantal ondanks aanmelding toch niet.  Niet dat we iemand gemist hebben overigens. Het was zeer gezellig zo. Goede vondst ook om met name het bier al in gekoelde vorm op de diverse tafeltjes neer te zetten. Ja de mensen van Van Waal Catering, de Tapperij en (vooral eten) Brasserie Anders hadden het voor elkaar. Een prachtige afsluiting zo voor de zomer.  Dank jullie wel Langweer.