15-02-2024
OVS Kennisavond bij HZCP op 15 februari 2024

Op donderdag 15 februari jl. hadden we onze eerste "Kennisavond". Deze avond vond plaats in het prachtige pand van HZPC in Joure.

De avond werd geopend door voorzitter Jan Bijlholt. Daarna kreeg Wichard de Krijger van HZCP, de gelegenheid om een korte presentatie over HZPC te geven. Wat doet HZPC precies binnen de aardappelsector. Vera Stilma gaf vervolgens de deelnemende leden verdere informatie over de inhoud van deze avond.

We vonden 5 ondernemers binnen onze vereniging bereid om mee te werken aan deze avond. Elk met hun eigen onderwerp.

Zo vertelde Obe Veldman -Slagerij Veldman zijn verhaal over hoe zijn slagerij tot stand is gekomen en hoe zij in deze tijd te werk gaat. Naast het hebben van een winkel komen er tegenwoordig ook veel bestellingen online binnen en moeten binnen een bepaald tijdsbestek verwerkt en bezorgd worden. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel meer producten te koop dan vroeger.

Nynke Veenstra, van de Regiobank uit Oudehaske, gaf een mooie presentatie over de mogelijkheden van bedrijfsfinancieringen. Een onderwerp waar veel ondernemers mee te maken krijgen. Investeren is ook iets wat je moet durven maar je moet ook weten wat tegenwoordig de mogelijkheden hierbij zijn.

Marijn van der Veen - Van Veen3D, zette zijn 3D Printer aan het werk en liet zien wat de mogelijkheden zijn met de 3D printer. Marijn liet ons een kijkje nemen hoe de programmatuur werkt en wat je daar allemaal mee kan doen. Hij had verschillende geprinte producten als voorbeeld op tafel liggen.Tijdens de presentatie had de printer een mooi onderdeeltje geprint. Bijzonder.

Jelte Westra van Cqure Consulting, vertelde ons meer over hoe we ons kunnen beschermen tegen hackers en hoe om te gaan met de Wet op de Privacy. Waar moet je tegenwoordig allemaal op letten. Wat mag wel en vooral, wat mag niet.

Vera Stilma van Vermogensbeheer Friesland, vertelde wat de mogelijkheden zijn voor ondernemers om pensioen op te bouwen. Veel ondernemers en met name zzp-ers denken er wel eens te gemakkelijk over. Wil je een goed pensioen opbouwen dan is het slim hier al vroeg mee te beginnen. 

Tijdens alle presentatie kon iedereen vragen stellen wat het nog boeiender maakte. Soms kwamen we tijd te kort!

Aan het eind van de avond zijn we allemaal veel informatie rijker geworden en werd de avond afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje welke door de catering van 't Haske uit Joure werd verzorgd.