13-04-2023
Gezamenlijke avond met gemeente De Fryske Marren op 13 april 2023 bij Brêgepop

Op het festivalterrein van Brêgepop hadden we een wel heel bijzondere gezamenlijke avond met de gemeente De Fryske Marren. 

We werden in één van de prachtige tenten ontvangen met een hapje en een drankje. Vervolgens openden Jan Bijlholt, voorzitter OVS en Remboud van Iddekinge, wethouder gemeente De Fryske Marren, de avond.

Kristel Groenenboom (zakenvrouw van het jaar 2022), vertelde haar verhaal over hoe ze vanuit haar eigen kracht, een intussen zeer gewaardeerde plek heeft veroverd in een uitgesproken mannenwereld. 

Daarna vertelde Hessel Faber, één van de vier initiators van Brêgepop (het is een  stichting en ook lid van OVS), over het ontstaan van het festival, waarna we in groepjes over het terrein werden rondgeleid en werd er verteld wat er allemaal achter de schermen gebeurd om het te organiseren en op rolletjes te laten lopen.

Er komt echt heel veel bij kijken. Het aansturen van 350 vrijwilligers en de diverse bedrijven met hun mensen en niet te vergeten de artiesten met hun soms speciale wensen.

Na de rondleidingen was er tijd om te netwerken, met op de achtergrond livemuziek.

Dit is één van de avonden die we niet snel zullen vergeten.