27-10-2022
Gezamenlijke avond met ONG, VvBL en de OVS 27 oktober 2022

Op donderdagavond 27 oktober jl. was er eindelijk weer een gezamenlijke avond van de 3 grootste ondernemersverenigingen in De Fryske Marren. Namelijk ONG, VvBL en de OVS. Dit jaar mochten wij van Ondernemers Vereniging Skarsterlan de avond organiseren. De avond vond plaats in het "Zalencentrum" van Sint NIcolaasga.

Het thema voor deze bijeenkomst was "IJS en ONDERNEMEN"

Na de opening door onze voorzitter Jan Bijlholt, gaven Bart Hakbijl (operational director), Jaap Koert (directeur marketing/sales) en Roelof Knijn (algemeen directeur) van Holiday Ice uit Sint Nicolaasga een boeiende presentatie over hun bedrijf.

Hier worden jaarlijks zo’n 500 miljoen ijsjes op een stokje, in een hoorntje of in een bekertje geproduceerd. Een kwart van de productie wordt in Nederland geconsumeerd, de andere 75% leveren ze wereldwijd aan ruim twintig landen. Het grootste gedeelte blijft binnen de grenzen van Europa, maar ook in Suriname en Nieuw-Zeeland kan men genieten van het ijsmeesterschap van Holiday Ice.

Na de presentatie konden we genieten van een heerlijk stamppottenbuffet, om vervolgens te luisteren naar het verhaal van Rintje Ritsma, meervoudig wereldkampioen schaatsen. De Lemster vertelde hoe zijn carierrie begon en hoe hij zich tijdens en na zijn sportactiviteiten ontwikkelde. Hierbij speelde "de passie" voor de sport een grote rol. Hiermee legde hij dan ook een link tussen het sporten en ondernemen.

Na de presentatie kon een lekkere ijsje van Holiday Ice niet ontbreken. Hier werd dan ook volop van genoten.

Kortom, we kunnen terugkijken om een mooie en informatieve avond.

Klik hieronder op de link voor een foto-impressie van de avond