Dagtrip met de leden op De Holland naar Vlieland

Op donderdag 19 mei was het dan zover. Eindelijk weer eens een dag weg met onze leden. Een dagje Vlieland! Dit keer met een hele bijzondere boot, namelijk de zeesleepboot Holland. Rond 8 uur vertrokken we met 2 bussen vanuit Joure richting Harlingen. Hier lag "De Holland" al op ons te wachten. We werden in de prachtige salon hartelijk ontvangen door de bemanning. Nadat de scheepshoorn luid klonk, vertrokken we richting Vlieland.

Bekijk voor een impressie van de boot dit filmpje.

https://youtu.be/RJfuFKbMYmU

In de salon kregen we een lekkere kop koffie met oranjekoek, waarna we de boot mochten gaan bezichtigen. Iedereen was behoorlijk onder de indruk van de enorme grote motor in het schip. Dit gold eveneens voor de stuurhut waar de kapitein zijn verhaal deed. Iedereen mocht overal een kijkje nemen en vragen stellen.

Na het bekijken van de boot, konden we aan de lunch beginnen. Rond de klok van 12.30 uur kwamen we aan bij de haven van Vlieland. In verband met het tij, kon de boot de haven niet binnenvaren en werden we met speciale ribs naar de kade gebracht. Dit was een spectaculair tochtje!

Klik op deze link voor een filmpje met de Rib: https://youtu.be/PYt76OR-9C4

Vervolgens stapten we op de fiets. Helaas werkten de weergoden niet mee en werden de horecagelegenheden druk bezocht om de "vrije tijd" te benutten. Er was één en al gezelligheid, dus de vrije tijd was ook zomaar voorbij!

Om 16 uur moesten we verzamelen bij Strandpaviljoen "Oost". Hier startte de "Vliehorsexpress." Met twee enorme voertuigen vertrokken we naar het uiterste puntje van Vlieland, of te wel, "De Sahara van het Noorden." Hierbij kwamen we onder andere over het militaire oefenterrein. Inmiddels was de zon alweer tevoorschijn gekomen en konden we genieten van de prachtige luchten en vergezichten.

Onderweg maakten we een stop bij het Drenkelingenhuisje, hier werden opgewacht met een borrel en hartige versnaperingen. In het Drenkelingenhuisje werden "boeiende" en "sterke" verhalen verteld. Dit werd afgesloten door een prachtig voorgedragen gedicht en het hijssen van de vlag van "De Holland."

Weer aangekomen bij Paviljoen "Oost", stapten we op de fiets richting de haven. Hier lagen de ribs op ons te wachten om ons aan boord te brengen. Hier stond een heerlijk stampottenbuffet voor ons klaar. Rond 21.30 uur arriveerden we in Harlingen, waar de bussen op ons stonden te wachten om ons terug te brengen naar Joure.

We hebben met z'n allen een prachtige dag gehad. Waarbij er veel nieuwe contacten gelegd zijn en er werd weer heerlijk "ouderwet genetwerkt."

Kortom een mooie dag om op terug te kijken!

Bekijk de foto-impressie op deze link: https://youtu.be/LUQnu1TNnmE