15-06-2023
Barbecue OVS 15 juni 2023 bij paviljoen Salt groot succes!

Op donderdag 15 juni jl. was het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. We konden maar liefst zo'n 170 leden begroeten op een zonovergoten terras bij Paviljoen Salt in Terherne. 

Velen kwamen op de fiets en een aantal kwamen zelfs per sloep. Dit was mogelijk door de fantastische ligging aan het water.

Voorzitter Jan Bijlholt opende de avond en heette iedereen hartelijk welkom en met name Henk van Bruggen, van 't Haske. Jan bedankte Henk voor zijn gastvrijheid in al die jaren dat de OVS te gast was bij 't Haske.

Daarna maakte we kennis met Walter Melle van der Vegt van het skûtsje "De Lege Wâlden" van Terherne. Zij waren op deze avond te gast. Het skûtsje lag aan te steiger tegenover het paviljoen. Hier kon het skûtsje bezichtigd worden. Later op de avond hielden de bemanningsleden Walter Melle van der Vegt en Theunis van der Meer een verhaal over de toekomst en de geschiedenis van het Skûtsje.

Vervolgens was het woord aan Yodi Vellinga, eigenaresse van Paviljoen Salt Terherne. Yodi is pas lid van de vereniging en vertelde met veel passie over haar bedrijf. Na haar introductie werd het barbecuebuffet geopend.

Op deze gezellige prachtige zomeravond werd er heerlijk gegeten in de buitenlucht met een prachtig uitzicht over het water.

We kunnen als organisatie terugkijken op een fantastische avond!

----------

Als bestuur ontvingen wij kort erna een reactie van de schipper van het Skûtsje "De Lege Wâlden."

De reactie leest u hieronder:

Alle ondernemers bedankt voor de sympathieke ontvangst op de ondernemersbarbecue bij Salt.

Wij vonden het super om ons te mogen presenteren en onze ambitie en passie voor het skûtsjesilen met jullie te mogen delen.

De gedreven skûtsje bemanning heeft het ambitieuze plan om binnen 3 jaar een top 5 Skûtsje in de B-Klasse te worden en daarna te promoveren naar de A-Klasse om zich te meten met de snelste en beste skûtsjes uit Friesland.

Naast hard trainen en goede teamspirit is goed materiaal ook belangrijk. Een nieuw grootzeil is aangeschaft. Noodzakelijk om sneller te varen, maar de kas is nu wel leeg!

Om de goede resultaten ( zoals 1 e en 4e plek op de 2e dag bij de Slach om Heech) voort te zetten, moet het onderwaterschip dit jaar nog vlak en glad gemaakt worden. Dit kost EURO 4.000,--

Hiervoor zoeken wij vlagsponsors die wij voor EURO 100,- een eigen bedrijfsvlag ( 40 x 60cm ) met logo aanbieden aan de vlaggenlijn op het skûtsje.

Voor en na elke wedstrijd wordt uw vlag op ons skûtsje gehesen en blijft daar hangen, ook ‘s avonds in de haven. Veel exposure voor een lage investering bij een interessante groep potentiële klanten.

Steun ons in onze ambitie op weg naar de IFKS A-klasse, presenteer uw onderneming en word vlagsponsor van de Lege Wâlden !

Passie, Traditie en Ambitie! Kijk op: https://youtu.be/c1ecuLOprfY

of e-mail het bedrijfslogo naar: tmondria@gmail.com