16-05-2024
16 mei 2024 Smûk Oerke bij Bouwhuis Horeca & Grootverbruik in Sint Nicolaasga

Op donderdag 16 mei 2024 mochten we een blik achter de schermen nemen bij Bouwhuis Horeca & Grootverbruik in Sint Nicolaasga.

Bouwhuis Horeca & Grootverbruik is een zelfstandige groothandel voor de horeca en grootverbruikers. Ruim 100 jaar bedienen ze dagelijks hun klanten uit verscheidene sectoren. Zo bevoorraden ze cafés, restaurants, hotels, cafetaria’s, sportverenigingen, dorpshuizen, bedrijfskantines, campingwinkels, instellingen, tankshops etc.

Sinds 2015 heeft Frank Bouwhuis de Dranken Speciaalzaak geopend in Sint Nicolaasga. Hier wordt een breed assortiment aan bier, wijn en gedistilleerd verkocht. Ze beschikken over het grootste assortiment speciaal bier van Noord Nederland, in hun Bierwinkel in Sint Nicolaasga.

Frank heeft samen met zijn collega's speciaal tijd vrijgemaakt voor de OVS. Want het is immers met de alle festivals en andere activiteiten topdrukte bij Bouwhuis.

Het was een boeiende en leerzame avond. Na de openingswoorden van onze voorzitter Vera Stilma, introduceerde Frank Bouwhuis zijn bedrijf.

Vervolgens gingen we in groepen door het bedrijf waarbij wij tekst en uitleg kregen over wat dit bedrijf allemaal doet.

Daarbij hadden we, na de rondleiding nog een interessante wijnproeverij en een leerzame bierproeferij. En konden we in de bierwinkel het indrukwekkende aanbod bekijken.

Het heerlijke buffet werd verzorgd door Sjouke van Tres Vers uit Sint Nicolaasga.

Tijdens de avond was er voldoende tijd om vragen te stellen en te netwerken.

Al met al een zeer goed verzorgde avond. We willen ons lid, Frank Bouwhuis en medewerkes, nogmaals hartelijk bedanken voor deze geslaagde avond.