André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere video-opnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

We begonnen de avond zoals gebruikelijk met koffie. Zo om een uur of acht naar de grote zaal. Waarna André van start kon gaan met zijn presentatie. De sfeer zat er direct al in.

Ondanks dat we allemaal weten dat hij astronaut is, weten we in doorsnee helemaal niet wat ze daar nu doen zo boven (of onder) ons en hoe dat ervaren wordt. Dat heeft hij uitgebreid met ons gedeeld. Boeiend en met de nodige humor.

Het leven en werken in de ruimte is bijzonder en geeft op meerdere manieren een geheel andere kijk op ons wereldje en meer specifiek het "ruimteschip" aarde, zoals hij onze planeet noemde.

De aandacht bleef maximaal gedurende ruim twee uur aan één stuk door.

Kuipers heeft ons er wel van doordrongen dat we zuinig moeten zijn op dat stipje in het heelal waarop we leven. Onze wethouder Frans Veltman bedankte hem voor zijn presentatie namens ons allen.

Waarna we nog tot laat even konden napraten.