Nieuws

Smuk Oerke in Langweer met BBQ

Geplaatst op: donderdag 07 juni 2018 om 16:33 uur

De inloop begon wat vroeger dan we de laatste tijd doen. Daar had niet een ieder op gerekend. Toch waren er al knap veel leden om een uur of zes toen eerst onze voorzitter

en daarma Marco van Oostenbrugge namens de OVL de aanwezigen welkom heette.

Na de opening kregen we uitleg van Cor van Doorn, hoe nu dan eindelijk de plannen rondom het oude hotel de Wielen in een stroomversnelling zijn gekomen en er dit jaar nog een aanvang wordt gemaakt met de bouw van het appartementencomplex wat Het Baken is gedoopt. Op de begane grond komt aanvullend een Grand Café, waar Johannes Rinsma de scepter gaat zwaaien. De ontwikkelingen rondom toerisme en recreatie werd ons uitgelegd door Bart Hakbijl. Er was wat een daling in onze gemeente en de buurgemeente. Onze gemeente en de gemeente Sud West Fryslan hebben de handen ineen geslagen in de vorm van de Stichting Regiomarketing Zuid West Friesland, die nadrukkelijk onze regio op de kaart gaat zetten.

Na de toespraken kon het leuke deel beginnen. De Twirre had twee boten voor liggen. Bauke Jonkman voer zelf in de grote sloep en gaf uitleg wat er allemaal zo op de Langweerder Wielen gebeurd is en nog bezig is.

De barbeque was wat anders geregeld dan anders omdat er veel mensen zouden komen. Jammer dat niet een ieder kwam. We hadden er op gerekend en zelfs al tegen leden gezegd dat het vol was en dan komen er een groot aantal ondanks aanmelding toch niet.  Niet dat we iemand gemist hebben overigens. Het was zeer gezellig zo. Goede vondst ook om met name het bier al in gekoelde vorm op de diverse tafeltjes neer te zetten. Ja de mensen van Van Waal Catering, de Tapperij en (vooral eten) Brasserie Anders hadden het voor elkaar.

Een prachtige afsluiting zo voor de zomer.  Dank jullie wel Langweer.

 

Laatste nieuws