Nieuws

André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

Geplaatst op: donderdag 17 mei 2018 om 17:28 uur

We begonnen de avond zoals gebruikelijk met koffie. Zo om een uur of acht naar de grote zaal.

waarna André van start kon gaan met zijn presentatie.

De sfeer zat er direct al in.

Ondanks dat we allemaal weten dat hij astronaut is, weten we in doorsnee helemaal niet wat ze daar nu doen zo boven (of onder) ons en hoe dat ervaren wordt. Dat heeft hij uitgebreid met ons gedeeld. Boeiend en met de nodige humor. 

Het leven en werken in de ruimte is bijzonder en geeft op meerdere manieren een geheel andere kijk op ons wereldje en meer specifiek het "ruimteschip" aarde, zoals hij onze planeet noemde.

De aandacht bleef maximaal gedurende ruim twee uur aan één stuk door.

Kuipers heeft ons er wel van doordrongen dat we zuinig moeten zijn op dat stipje in het heelal waarop we leven. Onze wethouder Frans Veltman bedankte hem voor zijn presentatie namens ons allen.

waarna we nog tot laat even konden napraten.

 

Laatste nieuws

  • 13
    sep
    Tommy Rockopera

    Eindelijk weer eens een optreden in het openluchttheater Herema State en dan nog wel een tot de verbeelding sprekende "herhaling" van de al in 1969 voor het eerst opgevoerde rockopera Tommy, maar dan wel op zijn Fries en in deze tijd geplaatst.

  • 27
    jul
  • 7
    jun
    Smuk Oerke in Langweer met BBQ

    Het laatste Smuk Oerke zo voor de zomer is altijd met een barbeque. Op donderdag 7 juni 2018 hadden het weer ook nog eens maximaal mee, zodat we net als vorig jaar weer een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar mochten meemaken met zijn allen. Tezamen met de ondernemersvereniging Langweer en met inbreng van enige sprekers (Cor van Doorn, projectontwikkelaar Het Baken), Johannes Rinsma (uitbater nieuwe Grand Café) en Bart Hakbijl (Regiomarketing ZuidWest Friesland), alsmede een rondvaart over de Wielen was het vooral een gezellige samenkomst die tot laat door ging.

  • 17
    mei
    André Kuipers spreekt over zijn ervaring voor ondernemers DFM

    Op donderdagavond 17 mei 2018 was André Kuipers in Joure en sprak daar over zijn ervaringen in de ruimte. Veel ondernemers waren op uitnodiging van de gemeente De Fryske Marren en ons naar het Haske gekomen om naar de man te luisteren. Gelardeerd met prachtige foto's en ook meerdere videoopnamen gaf André zeer boeiend in ruim twee uur een presentatie die geen minuut heeft verveeld.

  • 26
    apr
    Albert Holtrop koninklijk onderscheiden

    Oud bestuurslid OVS Albert Holtrop kreeg een lintje op 26 april 2018.

  • 5
    apr
    Terra 1888 - Gewoon voor Mannen

    Terra 1888  - Gewoon voor Mannen, zo heet tegenwoordig de grootste herenmodezaak van Joure en dat 1888 staat voor het jaar van oprichting. We waren er op donderdagavond 5 april 2018.

  • 22
    feb
    Kooystra Professioneel 22 februari 2018

    Op donderdag 22 februari 2018 waren we op bezoek bij Kooystra Professioneel aan de Pasteurweg 10 te Joure en kregen behalve verzorging van de inwendige mens uitleg over wat het bedrijf zoal doet.

  • 4
    jan
    Opening nieuwe jaar 2018

    Op 4 januari 2018 hebben we traditioneel het nieuwe jaar ingeluid met een buffet en om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. We waren weer met grote getale aanwezig  en hebben -ook tradioneel- geluisterd naar de speech van onze voorzitter Jan Bijlholt.. 

  • 17
    okt
    gezamenlijke avond koepelondernemersverenigingen De Fryske Marren

    Al vroeg in verband met het eten waren we op 17 oktober 2017 bij Burggolf Legemeer, bij ons allen bekend als de golfclub St. Nyk, voor onze gezamenlijke bijeenkomst tezamen met onze beide zusterorganisaties in de gemeente, VvBL uit Lemmer en ONG te Balk. Mede door de leuke presentatie van Wim Anker, vooral bekend vanwege zijn broer Hans, ahum, die ons maar weer eens geleerd heeft dat recht recht is en krom krom en dat de rug recht houden niet zo gemakkelijk is. Gelardeerd met veel voorbeelden kregen we een goed idee hoe de strafadvocatuur werkt en Anker & Anker advocaten in het bijzonder.

  • 20
    okt
    Gemeente De Fryske Marren biedt nieuwe bedrijven 1e jaar lidmaatschap OVS aan

    Om het ondernemersklimaat te stimuleren krijgen bedrijven die zich nieuw vestigen binnen de gemeente het lidmaatschap aangeboden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân.